Роден тенисист: Sofia Open е богатство за България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Кузманов е щастлив, че отново ще участва на турнира в София

На последното издание на Sofia Open през 2021 г. Димитър Кузманов записа първия си успех в основната схема на турнира, побеждавайки Лоренцо Музети, който в момента е в топ 30 на света. Втората ракета на България отново ще може да мери сили с най-добрите тенисисти, след като получи уайлд кард за основната схема на Sofia Open 2022. Кузманов изрази задоволството си, че ще участва за седма поредна година на турнира и го нарече “Богатство за България”.

“Изключително щастлив съм, че ще участвам на Sofia Open 2022 – турнир като за категория ATP 500. Надявам се да има много хора, залата да е пълна, тъй като през изминалите години имаше проблеми заради пандемията, но сега очаквам отново да се върнем към споделените емоции с невероятната ни публика”, сподели Кузманов.

“”Победата ми преди година беше над един от най-талантливите млади тенисисти, който вече е в Топ 30 в света, но е с потенциал за Топ 10. Беше голяма победа за мен. Тя ми помогна за самочувствието и увереността ми. Затова е хубаво, че Sofia Open го има, за да може да дава възможност на нас, българските тенисисти, да постигаме победи на такова ниво и над такива съперници, че да може да вървим пътя си нагоре”, каза пловдивчанинът.

Кузманов заяви, че присъствието на Григор Димитров също е много важно и е отлична новина за българския тенист.

“Призовавам хората да дойдат и да се насладят на този прекрасен турнир. Да осъзнаят какво богатство за България е да го има. Sofia Open не е просто богатство за тениса, а богатство за спорта и за бъдещето на българските деца”, каза също пловдивчанинът.