Летните трансферни цели на Ливърпул – играчите в списъка на Клоп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият шампион на Висшата лига Ливърпул не очаква бурен трансферен прозорец, но ще се стреми да засили състава си през лятото, за да продължи да доминира в Англия и да се представи по-добре в Шампионска лига през следващата кампания.

Мениджърът на “червените” Юрген Клоп вече предполага, че летният трансферен прозорец ще бъде тих на Анфийлд. Въздействието на Covid-19 ще се усети от клубовете по целия свят, а Ливърпул не са по-различни. При падане на доходите и цялата несигурност, то феновете не бива да очакват огромен разход от “червените”. Това не означава, че те няма да направят нищо, разбира се. Клоп също намекна, че на по-късен етап при изясняване на финансовата ситуация може да има значими трансфери.

„Ние просто правим това, което е възможно за нас и това, което сме в състояние да направим. Не можем да купуваме само защото други отбори купуват, не можем да купуваме, защото всички искат това от нас. Можем да купим, ако имаме парите за това, ако имаме нужда от това”, споделя наставникът на мърсисайдци.

Вероятните летни попълнения на Ливърпул

Дълбочината на състава е може би най-голямото притеснение, когато става въпрос за Ливърпул, въпреки че Клоп и неговият егип са категорични, че техният състав е много по-силен, отколкото мнозина смятат.

Със сигурност в атакуващ план има тревожно отпадане на качеството, след като Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино в някои от мачовет не бяха на нужното ниво. Дивок Ориги постигна статут на култов герой чрез головете си в големите мачове в ШЛ през миналия сезон, но имаше малка роля през тази кампания, докато Джердан Шакири почти не играе. Такуми Минамино, който бе привлечен през януари, тепърва ще оказва голямо влияние.

Ливърпул искаше да добави нападател в състава си, а Тимо Вернер бе идентифициран като идеалния човек, тъй като може да играе на множество позиции в офанзивен план, но червените се оттеглиха от надпреварата, като конкурентът им във Висшата лига Челси успя да спечели битката за подписа на германския национал.

Може ли да се намери алтернатива? Ливърпул са гледали играчи като Леон Бейли от Байер Леверкузен и Самуел Чукуезе от Виляреал в миналото, като спряган за трансфер на ‘Анфийлд’ е и Адамa Траоре. Нито един обаче не изглежда идеално подходящ – със сигурност не е в категорията на Вернер. Не би било изненада да видим, че Ливърпул ще продължи да използва Ориги в някои мачове, както и ще очаква повече от Минамино. В последно време има и спекулации за трансфер на “Анфийлд” звездата на Лестър Харви Барнс, но предстои да видим какво ще се случи.

Медиите в Германия продължават да свързват “червените” с трансфер на една от звездите на Байерн Мюнхен – Тиаго Алкантара, въпреки че някои източници на Анфийлд предполагат, че такава сделка е малко вероятна, ако не и невъзможна. Испанският национал със сигурност ще добави класа към халфовата линия на Ливърпул, въпреки че Клоп трудно дава титулярна позиция на играчи като Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и изгряващата звезда Къртис Джоунс.

Ливърпул се нуждае и от ляв бек, тъй като Анди Робъртсън е без конкуренция, а Юрген Клоп следи Джамал Люис от Норич за тази позиция. Тимът бе напуснат от бранителя Деян Ловрен, така че “червените” ще имат нужда и от нов централен защитник.

Как Ливърпул може да изглежда след трансферния прозорец

Малко вероятно е да видим големи промени в титулярния състав на Ливърпул, като единственият голям въпрос е свързан с полузащитата на отбора. Фабиньо и Джордан Хендерсън са сигурни за местата си в халфовата линия. Дали Джини Вайналдум, който тепърва ще трябва да удължи договора си с тима, след като настъпи последната година от контракта му, ще продължи да бъде титуляр е друг въпрос. Наби Кейта, Окслейд-Чембърлейн и Джоунс ще настояват за титулярна позиция до Хендерсън и Фабиньо.

Джо Гомес се очаква отново да бъде партньор на Върджил ван Дайк в центъра на защитата, а завръщането на Жоел Матип ще осигури конкуренция. Пред вратаря Алисън ще действат още Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд.

В нападение пък Салах, Мане и Фирмино надали ще имат подходяща конкуренция. От тримата се очаква да направят пореден силен сезон и да дърпат Ливърпул към върха в “Премиър Лийг” и към успехи в Шампионска лига.