Локо Пд ще изчака за сребърните медали след реми с ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смърфоете" изпуснаха дузпа и направиха 0:0 на "Лаута"

Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 не се победиха и завършиха при резултат 0:0 в отложен двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Капитанът на „черно-белите“ Димитър Илиев пропусна дузпа през първата част, а попадения на двата тима бяха отменени след проверки с ВАР.

Локомотив заема втората позиция в класирането на efbet Лига с 60 точки, с 4 повече от ЦСКА. „Смърфовете“ имат двубой с Арда в последния кръг, докато на тима от „Армията“ предстоят срещи с ЦСКА 1948 и Берое.

Срещата на „Лаута“ започна на високи обороти, като двата тима размениха по една добра атака в първите минути.

В 13-ата Карагарен бе изведен в пеналта на ЦСКА 1948, футболистът на Локомотив преодоля вратаря Наумов, който обаче го фаулира и реферът отсъди дузпа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а стражът на гостите получи жълт картон за действието си. В 16-ата минута Димитър Илиев изпълни дузпата, но Наумов усети ъгъла и спаси, запазвайки резултата непроменен.

В 28-ата минута Георги Минчев реализира гол с глава, но попадението не бе зачетено заради нарушение на нападателя срещу Симеон Петров.

В началото на втората част домакините имаха отлична възможност да поведат. Димитър Илиев центрира в пеналта, където Карагарен от чиста позиция не успя да насочи добре с глава.

Лясков опита да свали с гърди за Наумов в 52-ата, но кълбото попадна в Димитър Илиев, който бе блокиран от вратаря. Ситуацията бе прегледаната с ВАР за евентуална дузпа за игра с ръка на Лясков, но домакините не получиха за втори път 11-метров наказателен удар.

В 70-ата минута Димитър Митков отклони с глава за Бастунов, който прати покрай вратаря на Локомотив и ЦСКА 1948 поведе. Попадението на гостите обаче бе отменено след проверка с ВАР заради засада.

В 85-ата капитанът на „черно-белите“ Димитър Илиев комбинира с Момчил Цветанов на левия фланг, последва пас успоредно на голлинията, при което Мавродиев и Минчев не успяха да засекат топката.

Реферът Валентин Железов даде 8-минутно продължение на втората част, но и те не бяха достатъчни за някой от двата тима да отбележи. В последната минута от добавеното време Ангел Лясков получи втори жълт картон и бе изгонен.