Ман Юнайтед остана в битката за Топ 4 с комфортна победа над Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед съхрани надеждите си място в Топ 4 и квота за Шампионската лига, надделявайки с 2:0 при гостуването на изпадналия в тежка криза Кристъл Палас.

С победата на “Селхърст Парк” Червените дяволи набраха 62 точки, колкото има и четвъртият в класирането Лестър, надиграл по-рано днес Шефийлд Юнайтед с 2:0. Челси е трети с 63.

Палас, който изпадна в дълбок летаргичен сън в последните седмици инкасира шест поредна загуа в Премиър Лийг и е 14-ти в подреждането, но не е застрашен от загубване на елитния си статут.

Юнайтед излезе напред в резултата в добавеното време на първата част, когато Маркъс Рашфорд се възползва по възможно най-добрия начин от елегантната асистенция на Бруно Фернандеш, за да демонстрира головия си нюх с хладнокръвен завършек.

Десетина минути след подновяването на играта Орлите откриха път към вратата, пазена от Давид Де Хеа, но попадението не бе зачетено заради намеса на VAR.

Уилфред Заха пласира изкушаващо центриране отляво, а настойчивият Джордан Аю плъзна топката зад голлинията, но само минута по-късно трябваше да разбере, че е бил в положение на едва забележима засада.

Армадата на Оле Гунар Солскяер продължи да бъде настъпателна, владеейки и по-продължително топката, и закономерно стигна до втори гол след хубава скоростна акция w 78-ата минута.

Рашфорд този път влезе в ролята на асистиращ, а автор на попадението стана Антони Марсиал.

Ман Юнайтед остана в битката за Топ 4 с комфортна победа над Палас 1Солидното представяне в английската столица затвърди впечатлението, че Юнайтед навлезе в най-добрата си форма точно на финалната права.

Съставът на Солскяер остана непобеден в 19-и пореден мач във всички турнири, а това неминуемо е сериозен повод за притеснение в лагера на основните опоненти за място в челния квартет.