Ман Юнайтед се върна към заветите на Фърги и рекордите не закъсняха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Набралият завидна скорост Манчестър Юнайтед се наслади на комфортен успех при визитата на Астън Вила, а статистиците на Острова не пропуснаха да отбележат, че с успеха в Бирмингам тимът на Оле Гунар Солскяер се превърна в първия тим в историята на Премиър Лийг, записващ четири поредни победи с три гола разлика. Значимото постижение пък бе посрещнато с особен ентусиазъм от привържениците на Червените дяволи, тъй като бе регистрирано с една и съща стартова единайсеторка.

Всъщност Юнайтед се появи в непроменен титулярен състав в четири последователни срещи за първи път от близо 14 години насам, а това неминуемо върна спомена за славния тим, предвождан от Алекс Фъргюсън. Именно шотландският маестро бе последния клубен мениджър, който не се изкуши да прибегне до промени в четири поредни мача през октомври и ноември 2006 година, като тогава в състава личаха имена от калибъра на Райън Гигс, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд, Уейн Рууни и Кристиано Роналдо.

Солскяер никога не е криел, че възраждането на Юнайтед би било възможно ако тимът съумее да се върне към начина, по който функционираше при Фъргюсън и сякаш това вече се случва. Поне частично. В Манчестър поклащат одобрително глава, виждайки как норвежкият кормчия съумя да моделира печелившата си единайсеторка и съвсем не изглежда ентусиазиран за екстравагантни корекции.

Червените дяволи са непобедими в 17 мача във всички турнири, а в тях реализираха впечатляващите 46 гола. За първи път от много време насам Юнайтед действа толкова агресивно и изобретателно в атака. Пол Погба сякаш е напълно събуден и отново изпитва наслада, а карето пред него – Бруно Фернандеш-Антони Марсиал-Маркъс Рашфорд-Мейсън Грийнууд, просто не оставя шансове на съперниковите отбрани.

Играта на тима в дефанзивен план също приковава погледите на специалистите – успешната серия беше гарнирана от 12 “сухи мрежи”.

Интригата около шампионската титла в английския елит угасна и сега вниманието е насочено към битката за местата в Топ 4. Челси и Лестър все още имат крехък аванс, но формата и постоянството в изявите на Юнайтед вещаят съвсем скорошно прекрояване на класирането…