Мбапе може да наследи капитанската лента във Франция от Юго Лорис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дидие Дешан разкри, че Килиан Мбапе може да бъде новият капитан на "петлите"

Вратарят Юго Лорис сложи край на кариерата си в националния тим на Франция след края на Мондиал 2022. Стражът на Тотнъм бе капитан на “петлите” дълги години. Сега Дидие Дешан трябва да направи избор на нов капитан за старта на квалификациите за Евро 2024. В първите си мачове Франция ще играе срещу Нидерландия и Република Ирландия през март.

Килиан Мбапе се смята, че притежава лидерски качества и Дидие Дешан може да му даде капитанската лента, но със сигурност има и други опции.

„Има някои футболисти, които смятам за подходящи. Килиан е един от тях. Това решение ще мине през дискусии с тях, преди да взема решение. Има отговорност във връзка с това да бъдеш капитан, с малко по-важна отговорност, но искам да проведа тази дискусия вътрешно, преди да взема решението си“, каза Дидие Дешан.

В предстоящите квалификации за Евро 2024, Дидие Дешан няма да разчита на Усман Дембеле, Пол Погба, Н’Голо Канте и Кристофър Нкунку, тъй като са контузени. Погба се възстанови наскоро, но е играл много малко.

Дешан обяви за Погба и Канте: „Винаги оставам позитивен и познавайки ги, те ще направят всичко, за да станат конкурентни отново.“