Нападател на Монако е опция за нападението на Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Манчестър Юнайтед има интерес към нападателя на Монако Пиетро Пелегри, съобщава „Sun“. 19-годишният италианец пристигна на “Стад Луи II” от отбора на Дженоа през януари 2018 година и на него се възлагаха големи надежди. Пелегри обаче е изиграл едва шест мача, в които реализира едно попадение.

Интересът на „червените дяволи“ към италианеца може да бъде определен като шокиращ на фона на това, че те са свързвани с много по-класни офанзивни футболисти като Джейдън Санчо и Тимо Вернер.

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер има желание да подсили нападението на тима си, като вариант може и да бъде Одион Игало, който в момента е преотстъпен на „Олд Трафорд“ от Шанхай Шенхуа, като клубът води преговори за неговото закупуване.

Пелегри пък има договор с Монако до лятото на 2022 година и Юнайтед ще трябва да заплати за него около 6 млн. евро, за да го вземе в състава си.

19-годишният Пиетро Пелегри е юноша на Дженоа. Той дебютира за мъжкия отбор на “грифоните” на 22 декември 2016 година, като влиза в 88-ата минута на мястото на Томас Ринкон при поражението с 0:1 от Торино. Пелегри дебютира в Серия “А” на 15 години и 280 дни, като изравнява рекорда на Амадео Амдей от Рома от 1937 г. за най-млад дебютант в Калчото.