Отново обвиниха Модрич и Ловрен за лъжесвитеделство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Модрич и Ловрен бяха обвинени в лъжесвидетелстване и недеклариране на данъци върху своите многомилионни трансфери от Динамо Загреб в Тотнъм и Олимпик Лион

В Хърватия отново бяха разбудени духовете около полузащитникът на Реал Мадрид и носител на “Златната топка” за 2018 година Лука Модрич и бившият бранител на Ливърпул Деян Ловрен. Те бяха обвинени отново от хърватската прокуратура за предполагаемо лъжесвидетелстване за сделки с финансово облагодетелстване с бившия директор на балканския колос Динамо (Загреб) Здравко Мамич, който е осъждан за данъчни измами и злоупотреби в мултимилионно дело, което бе едно от най-големите в страната от обявяването на нейната независимост през 1991-ва година.

Мамич бе признат за виновен преди пет години по няколко обвинения, включително за получаване на нелегални печалби от трансфери на играчи във времената, когато бе начело на клубът от хърватската столица, като в това число влизат и сделките за Модрич в Тотнъм през 2008-а и на Ловрен в Олимпик Лион през 2010-а, информират от агенция “АП”. Мамич бе осъден на шест и половина години затвор, но малко преди обявяването на присъдата избяга в Босна и Херцеговина.

Модрич и Ловрен бяха обвинени в лъжесвидетелстване и недеклариране на данъци върху своите многомилионни трансфери, но хърватски съд в навечерието на Световното първенство през 2018-а, когато Хърватия стигна до финала срещу Франция отхвърли обвиненията и срещу двамата. Тогава постановлението на съдът бе, че не разполагат с достатъчно доказателства срещу универсалния плеймейкър и срещу бранителят на Лион, че са извършили престъплението, в което са обвинени. Хърватската прокуратура вчера обаче обяви, че има достатъчно доказателства, че двамата играчи са лъжесвидетелствали по време на първоначалния процес.