Ливърпул ще направи опит да привлече звезда на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От "Анфийлд" детайлно наблюдават италианския национал Федерико Киеза

Английският гранд Ливърпул търси начини да подсили отбора си за следващия сезон, а Федерико Киеза от Ювентус е едно от имената на техния радар. Италианското крило е сред най-добрите офанзивни играчи в Серия А и клубът от Мърсисайд обмисля да направи оферта за него през лятото.

Впечатляващите изяви на Киеза във Фиорентина доведоха до негов трансфер в Ювентус през 2020 г. 26-годишният футболист пропусна няколко мача заради контузии през миналия сезон. Но нещата се подобриха за него през този сезон, тъй като той успя да бъде във форма през цялата кампания и също така е бил замесен в 11 гола (8 гола, 3 асистенции). Киеза е един от най-добрите нападатели в италианския елит, но бъдещето му в Ювентус не е сигурно.

Киеза има контракт с Ювентус до лятото на 2025 г. Докато разговорите за подновяване на догвоора се водят от известно време, Старата госпожа все още не е успяла да удължи престоя му в клуба. Ако до споразумение не се стигне, то Юве може да спечели пари от Киеза през лятото. Ливърпул е един от клубовете, които искат да го имат в редиците си. “Червените” го наблюдават от няколко години, а според информациите техни скаути са присъствали на финала на Юве срещу Аталанта в Купата на Италия в сряда, за да гледат Киеза.

Скаутите на клуба от Мърсисайд отново бяха впечатлени от представянето на 26-годишния италиански национал и скоро може да отправят оферта за неговия подпис. Киеза предпочита да играе отляво по атаката, но може да се подвизава на всички позиции в нападение. Той може да направи “червените” много по-заплашителни в атака и предстои да видим дали ще премине на “Анфийлд”.