Португалия пребори Турция на “До Драгао” и е на крачка от Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бурак Йълмаз пропусна да изравни резултата от дузпа пет минути преди края

Португалия успя да победи с 3:1 Турция на “Ещадио до Драгао” в плейофния им сблъсък по пътя към Катар 2022. “Селесао” вкара два гола преди почивкат, а турският тим можеше да доведе нещата до 2:2, но Йълмаз пропусна дузпа пет минути преди края.

Мачът в Португалия започна отлично за домакините и след пропуск на Диого Жота в 11-та минута, четири по-късно те поведоха. Отавио беше на правилното място в наказателното поле, за да стигне до oтбила се топка в лявата греда и с мощен удар в долния десен ъгъл откри.


Ченгиз Юндер и Оркун Кокчу направиха сериозни пропуски малко преди да измине половин час игра и в 42-та минута Португалия удвои аванса си. Диого Жота беше намерен с центриране в наказателното поле и с прецизен изстрел с глава вкара за 2:0.


След почивката Турция успя да се съживи и в 62-та минута намали резултата. Ченгиз Юндер намери Букак Йълмаз в наказателното поле, а той от няколко метра преодол Диего Коща за 2:1.

Само пет минути преди края южните ни съседи получиха и дузпа, която Йълмаз се зае да изпълни. Той обаче прати топката над напречната греда за радост на всички фенове на Португалия по трибуните.


В добавеното време на срещата Рафаел Леао подхвана контраатака срещу рехавата защита на Турция и изведе Матеус Нунеш, който оформи и крайното 3:1. Така Португалия ще срещне Северна Македония в директен слъсък за квота за Катар.