ПСЖ не даде шанс на Монако и го разби с 4:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Преди втория мач с ПСЖ, главният треньор на Монако реши да не експериментира и пусна на терена същите играчи, които играха в и Париж.

За разлика от него Томас Тухел реши да направи размествания и преструктурира защита на своя екип. Германският треньор пусна на старта Тиага Силва, Колен Дагба, Преснел Кимпембе и Лайвин Курзава. Освен това, в тази среща 17-годишният Нианзу Куаси замени Марко Верати в поддържащата зона .

Стартът на мача на ” Стад Луи II ” беше невероятен. Без да страдат от излишна предпазливост и двата тима се втурнаха в яростна атака. Имаше опасни ситуации в близост и до двете врати, но вратарите се представиха добре и показаха отлични спасявания.

Подобна ситуация на терена не устройваше нито на Тухел, нито на Морено – в центъра на терена беше доста оживено и всяка контраатака можеше да се превърне асистенция.

Едва в средата на първото полувреме гостите успяха да успокоят играта и да получат контрол над топката. И това даде резултат. В центъра на терена, след като успяха да вземат топката от Кейта, парижани направиха пробив чрез контраатака и  Килиан Мбапе откри резултата в 24-ата минута

Преди да признае гола, главният рефер на срещата Франсоа Летексиер се консултира със своите помощници дали има офсайд. След като прегледаха няколко повторения, съдиите се увериха, че правилата не са нарушени.

В оставащото време домакините бяха уважени само с една наистина опасна атака. Кейта успя да пробие защитата и имаше огромен шанс да реализира, но Навас по чудо реагира на удара.

За съжаление на местните фенове, Монако не можаха да създадат нищо по-добро пред вратата на противника си.

Но за сметка на това ПСЖ устройваше постоянни заплахи със завидно постоянство. Упоритостта на парижани бе възнаградена още в продължението на първата половина на играта, когато Неймар удвои от дузпа, като запрати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

След почивката балансът на силите не се промени. Все пак играта малко се успокои и Монако най-накрая успяха да поиграят топката. Домакините обаче не можаха да се възползват напълно от това. ПСЖ отново удари вратата на Леком, а голът бе дело Марко Верати, който замени Идриса Гей на терена.

Няколко минути преди края на редовното време на двубоя Монако все пак успя да се разпише, когато, в 87-ата минута, полузащитникът Тиемуе Бакайоко вкара почетен гол.

А в първата минута на добавеното време Килиан Мбапе реализира четвъртия гол за ПСЖ.

Неймар му подаде точно и французинът внимателно заби топката в далечния ъгъл на вратата, като с това определи и крайния резултат в играта.