ПСЖ ще се бори с Барселона за подписа на Маркъс Рашфорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският шампион ще се състезава с Барселона за 26-годишния нападател на Манчестър Юнайтед

Според информация на испанското издание Fichajes, Маркъс Рашфорд е изправен пред несигурно бъдеще в Манчестър Юнайтед. 26-годишният футболист привлича интерес от клубове от висок ранг в цяла Европа. Очертава се Пари Сен Жермен и Барселона ще водят битка за осигуряване на неговия подпис.

Маркъс Рашфорд претърпя възходи и падения, откакто проби в първия отбор на Манчестър Юнайтед. Английският национал беше един от най-добрите млади талантив родината си, когато дебютира през сезон 2015/16. Но той имаше трудности да държи нивото сезон след сезон за Червените дяволи.

26-годишният футболист беше звездният нападател за Манчестър Юнайтед през миналия сезон, като ги изведе до триумфа в Купата на Лигата и класиране в топ 4 във Висшата лига. Но нивата на представяне на Рашфорд се сринаха рязко този сезон. Той има нищожен рекорд от два гола и четири асистенции в 21 мача досега, като и двете попадения са от дузпа. Междувременно пазарната му стойност падна до 70 милиона евро.

Бъдещето на англичанина в Манчестър Юнайтед стана несигурно, като ситуацията привлече вниманието на Барселона и ПСЖ, наред с други отбори. Каталунският гранд иска англичанина и е готов да даде Рафиня в замяна. ПСЖ обаче ще съперничи на Барселона за подписа ан Рашфорд. Дългосрочното бъдеще на Килиан Мбапе е несигурно, тъй като той е в последната година от договора си. Затова Рашфорд е важна цел за ПСЖ, който се насочва към 2024 г. с амбицията да привлече английския нападател.