Радост в Ботев: Подписаха договора за довършване на “Хр. Ботев”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се, Канарчетата да играят на стадиона след 1 година

Днес беше подписан договора за за довършване на стадион “Христо Ботев”, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, който присъстваше на церемонията, независимо че все още е в болнични.

Довършването ще бъде на стойност 43.6 милиона лева без ДДС. До момента са осигурени 25 милиона от правителството, като те ще бъдат достатъчни за завършване на първия етап.

За втория етап, включващ търговски площи, съпътстваща инфраструктура и други, ще се търси допълнително финансиране.

“Днес в мое присъствие бе подписан договорът за „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“ с ДЗЗД „Колежа“, което спечели обществената поръчка за довършване на стадиона,” заяви Димитров.

За Община Пловдив договорът бе подписан от Пламен Райчев – заместник-кмет по строителството, а за ДЗЗД „Колежа“ – от Илиян Филипов, собственик на водещия партньор в дружеството ПИМК.

“Пожелах на изпълнителите спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес и съм убеден, че те ще свършат качествено своята работа и ще изградят модерен и красив дом, на който Ботев отново да играе вълнуващи мачове от европейските турнири.

“Собственикът на ПИМК Илиян Филипов ме увери, че ще бъде направено всичко по силите им, за да може в рамките на една календарна година стадионът да бъде завършен в степен, отговаряща на изискванията за провеждане на мачове от вътрешното първенство”, коментира Димитров.

“Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект, и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него ще се играят поне срещите от вътрешния шампионат,” заяви Филипов.