Трансферът на Маркос Алонсо в Барселона пред провал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса е изправена пред пречка в преследването на защитника на Челси Маркос Алонсо

Евентуален трансфер на защитника на Челси Маркос Алонсо в Барселона се е усложнил поради трансферната сума, която клубът от Висшата лига иска за испанецa, пише El Chiringuito.

Маркос Алонсо навлезе в последната година от договора си с Челси това лято и обяви публично желанието си да се завърне в Испания. След като прекара шест години на Стамфорд Бридж, левият бек има желание за ново предизвикателство и настоява да се присъедини към Барселона, като каталунците също имат интерес да го привлекат.

Барселона изкара изминалия сезон с Жорди Алба като единствения ляв бек, след като продаде Жуниор Фирпо на Лийдс Юнайтед. Мениджърът Шави Ернандес не използва много младия Алехандро Балде поради липсата му на опит и иска да добави по-доказан играч в своите редици, който да се конкурира с Алба за мястото на левия бек.

Алонсо е основната опция за Барселона на тази позиция, като двете страни вече са постигнали споразумение за тригодишен договор. Въпреки това, според последните информации, този трансфер няма да се осъществи поради исканата от Челси сума за испанския национал, която е 13 млн. евро.