Треньорът на Полша отговори на критиките за дефанзивната игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Който не играе дефанзивно на Световното, го гледа по телевизията", заяви Чеслав Михниевич

Отборът на Полша достигна до 1/8-финалите на Мондиал 2022 с ултра дефанзивна игра в последния си мач с Аржентина, в който загуби с 0:2, но все пак това поражение със само два гола разлика ги класира втори в групата. “Дружина полска” не блести до момента в Катар, но пък селекционерът на тима Чеслав Михниевич класира страната на елиминациите за първи път от 36 години насам. Отборът демонстрира здрава защита и инкасира едва две попадения в три мача, като направи реми с Мексико (0:0) и надви Саудитска Арабия с (2:0), освен вече споменатото поражение от “гаучосите”.

“Тези, които не играят защитно на Световните първенства, се прибират у дома и гледат турнира до края по телевизията. Сега ние излязохме от груповата фаза и ще променим стратегията си”, заяви Михниевич преди двубоя с Франция в неделя.

“Залогът е голям – или печелиш, или си заминаваш Мечтаехме да преодолеем групата, направихме всичко възможно, за да го постигнем. 4-ти декември е празникът на миньорите в Полша, така че ние ще направим всичко по силите си, за да се включим в празника. Не се страхуваме от Франция, но имаме уважение. Но не ни вълнува какво мислят другите за нас”, заяви селекционерът на Полша.

Михниевич сподели още, че не е открил слабости в тима на Франция, като отличи Гризман и Мбапе.