В Полша уволниха Фернандо Сантош
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Избирането на нов селекционер е приоритет за Полската футболна асоциация. В скоро време ще обявим кога ще бъде представянето му пред медиите"

Полската футболна асоциация обяви официално, че договорът на старши треньора на националния отбор Фернандо Сантош е прекратен заради слаби резултати.

Опитният португалски специалист, който през 2016 година спечели европейската титла с родината си, застана начело на Полша през януари, когато наследи Чеслав Михневич. В шестте мача, в които Сантош бе начело, Полша записа три победи и три загуби, като в квалификациите за Евро 2024 в Германия тимът има две победи (над Албания и Фарьорските острови) и три загуби (от Чехия, Молдова и Албания). Търпението на шефовете на полската федерация се изчерпа този уикенд, след като в неделя тимът загуби с 0:2 в Тирана.

“Избирането на нов селекционер е приоритет за Полската футболна асоциация. В скоро време ще обявим кога ще бъде представянето му пред медиите”, заяви президентът на федерация Чезари Кулеса.

Полша е на четвърто място в квалификационна група “Е” с шест точки от пет мача, като през октомври гостува на Фарьорските острови, а след това приема Молдова. В последния си мач през ноември поляците приемат Чехия.