Ясни са евентуалните съперници на Лудогорец на старта на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Коварни съперници за Лудогорец още в първия предварителен кръг на Шампионска лига

Шампионът на България Лудогорец научи евентуалните си съперници за първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Жребият ще се тегли във вторник, а днес от УЕФА обявиха разпределението.

Разградчани са сред поставените отбори и попаднаха в поток 3. Възможните съперници на “зелените” са Шахтьор Солигорск (Беларус), Нефтчи (Азербайджан), Макаби Хайфа (Израел) и Теута (Албания).

Първите двубои в Шампионска лига са на 6/7 юли, а реваншите – седмица по-късно.

Ако Лудогорец не успее да прескочи първия предварителен кръг на Шампионска лига, ще продължи участието си във втория кръг на Лигата на конференциите. Ако тимът от Разград напусне ШЛ във втори кръг на Шампионска лига, ще продължи в третия кръг на Лига Европа. В случай, че отпаднат в тази фаза на Лига Европа, “зелените” ще играят плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите.

Ако Лудогорец отпадне в трети кръг на Шампионска лига, ще играе в плейофите на Лига Европа, а при отпадане от тях се класира директно в груповата фаза на Лига на конференциите. При загуба на Лудогорец плейофа на ШЛ, отборът на Валдас Дамбраускас влиза в групите на Лига Европа.

Както се вижда от регламента на европейските клубни турнири, Лудогорец има много шансове да играе в групите на състезанията, но голямата цел е влизане в груповата фаза на Шампионска лига.