Започва снимачния процес на филма за Гунди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За лентата е помагала изключително много съпругата на Гунди - Величка Маркова

Този уикенд ще започнат снимките на първия игрален пълнометражен филм за най-голямата легенда на Левски и българския футбол Георги Аспарухов – Гунди.

Очакванията са, че лентата ще излезе на голям екран в началото на следващата година. Сюжетът на кинопродукцията обхваща годините между запознанството на Гунди със съпругата му Величка Маркова до трагичната смърт на футболиста. Подробности за филма даде продуцентът, телевизионен водещ и известен левскар Андрей Арнаудов пред “bTV”.

„Ние се готвим за това от пет години. Този уикенд започват снимките на игралния филм „Гунди – легенда на любовта“. Създаваме една машина на времето за повече от 100 човека екип, за близо 60 актьори. Този филм ще ни пренесе в романтичното време на 60-те години. Филмът започва със запознанството на Георги Аспарухов с Величка Маркова и завършва с неговата смърт. Това не е спортен филм, а една романтична история за любовта между едно момче от крайните квартали с едно момиче от софийския елит. Той става една звезда, легенда и със смъртта си се превръща в мит. В един момент става толкова голям, че дори е проблемен за системата”, разкри Арнаудов.

„Величка Маркова през цялото време беше консултант. Тя ни помага страшно много с документални факти. Събрали сме огромно количество информация за този филм. Много трудно се прави пълнометражен игрален филм за една епоха 60-години. Скъпо мероприятие. Смятаме, че филмът ще стигне до сърцата на много хора. Ние го приемаме лично“, добави той.

„Филмът ще го гледате на голям екран в началото на 2024 година. Много скоро ще разберете кой ще играе Гунди“, каза още в заключение Арнаудов.