Зидан е готов отново за работа: “Презаредих батериите!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Треньорската работа е тежка, след известно време трябва да си вземеш почивка. Вече го направих два пъти. Всеки треньор отговаря за 23 футболисти и никога не почива.

Зинедин Зидан отдавна бе свързван с поемането на Франция, но идеята пропадна, след като Дидие Дешан подписа нов договор. Той заяви след двегодишна пауза, че е готов за нов треньорски пост, въпреки че няма да застава начело на “петлите”.

„Треньорската работа е тежка, след известно време трябва да си вземеш почивка. Вече го направих два пъти. Всеки треньор отговаря за 23 футболисти и никога не почива. Сега се радвам на живота и понякога трябва да направиш крачка назад. Въпреки това презаредих батериите си и се чувствам отпочинал. Готов съм за ново предизвикателство“, каза Зидан.

„Често съм казвал, че когато играх за френския национален отбор като футболист и след това станах треньор, би било логично да мисля да ръководя националния отбор. Но сега не е моментът за това. Играх в Кан и след това отидох в Бордо. Следват Ювентус и Реал Мадрид. Преместих се в нов клуб за нов и по-сериозен опит. Ние го наричаме амбиция. Винаги съм бил амбициозен и съм вярвал в себе си“, добави Зизу в интервю за списанието „GQ“.

Зидан е без работа от две години, а последният му клуб беше Реал Мадрид. Той води отбора на “белия балет” от 2016 до 2018 и от 2019 до 2021 и спечели три поредни титли в Шампионска лига (2016, 2017, 2018).