Ювентус сменя Макс Алегри с изненадващо име
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" иска да върне легенда обратно в клуба

Преминаващия през тежък период тим на Ювентус може да смени настоящия си мениджър Масимилиано Алгери. Основен кандидат за поста му е легендата на клуба Зинедин Зидан, за когото се твърди, че иска да се завърне в треньорската професия.

Алегри не оправдава очакванията на ръководството през сезона. Ювентус отпадна сензационно от групите на Шампионска лига и заема третата позиция в Серия А. “Старата госпожа” изостава от лидера Наполи с цели 16 точки, което е абсолютен прецедент през последните години.

Зидан за последно бе начело на Реал Мадрид. Той успя да постигне завидни успехи в първия си период начело на “кралския клуб”. Тогава Реал спечели три поредни трофея от Шампионската лига.

Разликата между Ювентус и Реал Мадрид обаче е, че тогава в тима на “белите” блестяха имената на звезди от калибъра на Кристиано Роналдо Гарет Бейл и Карим Бензема, а сега Ювентус се намира в процес на обновяване и градене на нов отбор. Предизвикателството ще бъде голямо за Зидан, но той изглежда иска точно това.