Милан ще привлече защитник на Реал Мадрид за постоянно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" са се договорили с испанския гранд за правата на младока Алекс Хименес

Известният италиански журналист Джанлука Ди Марцио съобщава, че 18-годишният бранител Алекс Хименес ще премине за постоянно в Милан през летния трансферен прозорец. Гигантите от Серия А са сключили споразумение с Реал Мадрид за сделка на стойност 5 милиона евро за талантливия защитник.

Алекс Хименес е родом от Леганес и прекарва по-голямата част от годините си като юноша в Талавера и Мадрид. Играчът се присъедини към Реал Мадрид през 2012 г. и прекара повече от десетилетие в испанския клуб. Но испанецът все още не е дебютирал в първия отбор за Реал Мадрид, записвайки половин дузина изяви за отбора на Реал Мадрид Кастилия.

Тимът на Милан си осигури услугите на Хименес със сделка за наем за цял сезон миналото лято и той блести за отбора на Примаверата. Но 18-годишният играч има и пет изяви за първия отбор, три пъти в Серия А и два пъти в Купата на Италия. И преминаване за постоянно на Сан Сиро е на хоризонта за младока.

Испанският краен защитник направи отлично впечатление с изявите си през сезон 2023/24. А Милан ще завърши постоянен трансфер на родения в Леганес футболист през летния трансферен прозорец, като “червено-черните” ще дадат 5 милиона евро за правата на младока.