В Интер се наслаждават на играта и това е ключът към успеха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Започнахме да се наслаждаваме на играта, което е основен фактор", заяви Димарко

Един от най-постоянните играчи на Интер – Федерико Димарко, направи разкритие на какво се дължи силната форма на “нерадзурите” в последните няколко години. Интер завоюва доста трофеи на вътрешния фронт и стигна до финал в Шампионска лига, а през този сезон е убедителен лидер в Серия А и почти сигурно ще спечели Скудетото.

Според Димарко, футболистите на Интер се забавляват на терена. “Синьо-черните” се наслаждават на играта и това им носи успехи.

„Когато играем, създаваме проблеми на много отбори, това е очевидно. Започнахме да се наслаждаваме на играта и това е основен фактор. Това е като тренировка за нас – без напрежение, просто забавление. Трябва да продължим в същия дух“, заяви любимецът на тифозите на „синьо-черните“ пред изданието „fcinter1908.it“.

Интер записа разгромна победа срещу корав отбор като Аталанта с 4:0 в последния си мач. Димарко вкара един от головете при успеха над бергамаските. До момента през настоящата кампания офанзивният бранител има 4 гола и 8 асистенции в 30 мача във всички състезания.

След 26 изиграни кръга в Калчото, тимът на Интер е първи в класирането с 69 точки – на 12 пред втория Ювентус.