Манчестър Сити остава фаворит да спечели Шампионска лига в Betano
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" са на крачка от 1/4-финалите в турнира, но дали ще успеят да защитят трофея си?

Манчестър Сити спечели за първи път Шампионска лига през сезон 2022/23, като пребори Интер във финала, за да стигне до историческия миг. През настоящата кампания “гражданите” отново играят силно и са фаворит номер 1 да спечелят турнира според букмейкъра Betano. Коефициентите в спортната секция на Бетано България фаворизират Ман Сити. Ставката за триумф на “небесносините” в турнира е 2.50, следвани от Реал Мадрид (5.50) и Арсенал (7.50).

Преди реваншите от 1/8-финалната фаза, тимът на Ман Сити е в изгодна позиция за класиране в следващия етап. Тимът на Пеп Гуардиола се наложи с 3:1 в гостуването на Копенхаген, като Кевин де Бройне, Бернардо Силва и Фил Фодън отбелязаха попаденията. “Гражданите” надали ще изпуснат аванса си от две попадения и дори би трябвало да постигнат нов успех в реванша на “Етихад” на 6-ти март. В груповата фаза на турнира Манчестър Сити записа шест победи в шест мача, като не остави шансове на РБ Лайпциг, Йънг Бойс и Цървена звезда. Ман Сити продължава да бъде силен във всяка фаза на играта. Отборът е и в битката за титлата във Висшата лига, а нов триумф в Шампионска лига ще бъде невероятно постижение.

Betano определя Реал Мадрид като вторият голям фаворит да спечели Шампионска лига този сезон. “Белият балет” е спечелил рекордните 14 титли в Шампионската лига. “Кралският клуб” за последно триумфира в състезанието през 2022 г. През този сезон Реал е в страхотна форма и е убедителен лидер в Ла Лига на Испания. В първия си 1/8-финален двубой в ШЛ, тимът на Карло Анчелоти надви РБ Лайпциг с 1:0 кат гост, благодарение на гол на Браим Диас. Реал гледа към фазата на най-добрите 8 в турнира и очаква големите битки в турнира.

Малко изненадващо тимът на Арсенал е в топ 3 на фаворитите да вдигнат трофея от Шампионска лига. “Топчиите” загубиха първия си мач от Порто на португалска земя с 0:1. Късен гол на Галено шокира “артилеристите”, които ще дадат всичко от себе си, за да обърнат нещата в реванша. Отборът на Микел Артета обаче играе много силен футбол от началото на 2024 г. и би трябвало да постигне победа у дома в реванша и да продължи към 1/4-финалите на Шампионска лига.