Барселона има интерес към бразилски талант на Фламенго
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига обмисля привличането на 18-годишния талант Матеус Гонсалвеш

Според информация на испанското издание Fichajes, халфът Матеус Гонсалвеш е обект на интерес от страна на Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига ще се стремят да се подсиялт през летния трансферен прозорец. И те са се прицелили в 18-годишното крило на Фламенго.

Матеус Гонсалвеш е във Фламенго от половин дузина години и е направил големи успехи в клуба. И след като прогресира в младежката дивизия на “червено-черните”, той направи своя дебют в първия отбор през 2022 г.

18-годишното крило прекара втората половина на сезон 2023 под наем в РБ Брагантино, като се появи 13 пъти за бразилския клуб. Междувременно младежът има 18 мача досега за първия отбор на Фламенго, като на два пъти успя да отнележи. Прогресът на Гонсалвеш не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от висок ранг.

Тийнейджърът предизвика интереса на много европейски грандове преди летния трансферен прозорец на 2023 г., включително Барселона. Тогава трансфер не бе осъществен, като Фламенго предпочете да го изпрати под наем в РБ Брагантино, за да натрупа опит на ниво първи отбор. Действащият шампион на Ла Лига обаче продължава да се интересува от него и ще се опита да го привлече в следващия трансферен прозорец.