Англия изнесе лекция на Сенегал и си уреди 1/4-финал с Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" ще си сверят часовника със световния шампион на 1/4-финалите

Англия си осигури място на 1/4-финалите на Мондиал 2022 с класическа победа 3:0 срещу Сенегал. “Трите лъва” изиграха силен мач и не оставиха шансове на своя съперник, като по едно попадение реализираха Джордан Хендерсън, Хари Кейн и Букайо Сака. Така тимът на Гарет Саутгейт си уреди сблъсък със световния шампион Франция на 1/4-финалите в Катар, след като “петлите” по-рано днес сразиха Полша с 3:1.

“Трите лъва” започнаха двубоя в схема 4-1-2-3, като Сака, Кейн и Фодън действаха в нападение. Сенегал бе по-дефанзивно настроен във формация 4-4-1-1, като Диа и НДиайе стартираха в предни позиции.

Английският отбор имаше трудности до отбелязването на първия гол в срещата на стадион „Ал Байт“. По-чистите голови положения в началото бяха пред възпитаниците на Алиу Сисе, като Исмаила Сар и Булайе Диа пропуснаха добри възможности.

В 38-ата минута Англия откри резултата. Джуд Белингам комбинира с Джордан Хендерсън и халфът с прецизен удар преодоля Едуард Менди за 1:0.

В добавеното време на първата част преднината на Англия бе удвоена. Хари Кейн засече центриране на Фил Фодън и направи 2:0, отбелязвайки първия си гол на Мондиал 2022.

През второто полувреме Англия доминираше и не даде възможности на противника. В 57-ата минута Букайо Сака се разписа за 3:0 след нова асистенция на Фил Фодън, който изигра втори пореден силен мач в Катар. За 21-годишния Сака пък това бе трето попадение на Мондиала.

Двубоят се доигра на по-ниски обороти и ново попадение не падна. Англия съхрани сили за битката с Франция на 1/4-финалите, като мачът ще се играе на 10-ти декември от 21:00 ч. наше време.