Байерн Мюнхен излезе на върха в Германия след успех над Херта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Два гола на Чупо-Мотинг помогнаха за трите точки

Байерн Мюнхен се справи без особени трудности с Херта Берлин при гостуването си от 13-ия кръг на германската Бундеслига. Баварците надвиха столичани с 3:2 и поне временно излязоха на върха в таблицата.

Първото полувреме беше изпълнено от събития и още в 12-та минута Байерн поведе. Садио Мане намери с отлично подаване Джамал Мусиала и той прати топката в левия ъгъл за 1:0.

В 37-та гостите удвоиха аванса си. Чупо-Мотинг беше на правилното място в наказателното поле, за стигне пръв до топката след разбъркване и прати кълбото в мрежата.

Семо секунди по-късно отново той покачи до 0:3 след отлично развита контраатака на баварците. Пет минути преди почивката Херта намали изоставането си след страхотен изстрел от дистанция на Лукебакио, а само две минути по-късно Павар направи нарушение в наказателното си поле и след консултация с ВАР беше отсъдена дузпа.

От 11-те метра Селке беше безкомпромисен и преодоля Нойер за 2:3. В 57-та минута Байерн изглеждаше, че си е върнал двата гола аванс след автогол на Агустин Рожел, но ВАР се намеси и показа, че е имало засада по-рано в атаката.