Защитник на Челси иска постоянен трансфер в Борусия Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ян Маатсен иска да остане на 'Сигнал Идуна Парк' за постоянно

Борусия Дортмунд е в готовност да започне преговори с Челси за постоянен трансфер на 21-годишния краен защитник Ян Маатсен. Младият бранител има желание да премине за постоянно в Дортмунд през лятото. Той играе силно, откакто се присъедини към клуба от Бундеслигата под наем и те са готови да договорят постоянен договор с Челси за 21-годишния нидерландски талант.

Маатсен е част от “сините” от 2018 г. Той имаше впечатляващ период под наем в Бърнли през миналия сезон и на фона на това беше повишен в първия им отбор преди този сезон. Но той успя да запише само 400 минути игра в първия отбор през първата половина на сезона, въпреки контузията на Бен Чилуел.

Борусия Дортмунд се интересуваше от услугите му и го привлече през януари със сделка под наем до лятото. Въпреки че не успяха да се споразумеят за постоянен вариант, те подписаха с него с вярата, че ще сключат дългосрочна сделка в близко бъдеще. До момента Маатсен е записал 5 срещи за Дортмунд и играе на ниво. 21-годишният играч носи много атакуваща заплаха и вече има две асистенции в Бундеслигата.

Маатсен смята, че в Борусия Дортмунд може да стане още по-добър и иска да остане. “Жълто-черните” също ще направят всичко възможно, за да го задържат и за следващия сезон.