Лига Европа се завръща с осем мача – Милан и Рома с трудни изпитания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Даниеле Де Роси и компания гостуват на Фейенорд тази вечер, докато "росонерите" приемат Рен

Турнирът Лига Европа се завръща днес с осем срещи от фазата на плейофите, която ще определи всички 1/8-финалисти в състезанието. Днес ще се изиграят първите двубои от този предварителен кръг, като има доста интересни сблъсъци.

Италианският гранд Милан приема отлично представящия се през този сезон тим на Рен. “Росонерите” завършиха трети през есента в групата си в Шампионска лига, след като останаха зад Дортмунд и ПСЖ, но пред Нюкасъл в класирането. Милан е фаворит за победата на “Сан Сиро” срещу Рен, който обаче е в серия от четири поредни победи и има седем успеха в изминалите осем двубоя. Рен е 7-и в Лига 1 към момента с катив от 31 точки и се бори за европейските места.

Фейенорд се изправя срещу Рома в Ротердам в друг интересен сблъсък. Тези два тима ще играят за четвърти път в последните две години. Рома спечели финала на Лига на Конференциите с 1:0 на 25 май 2022 г. През миналата година двата тима се срещнаха в 1/4-финалите на Лига Европа, като италианският тим продължи напред. Дали отново Рома ще триумфира срещу Фейенорд, но този път без Жозе Моуриньо предстои да разберем.

Френският Марсилия има визита на Шахтьор Донецк в плейофите. ОМ се представя слабо в Лига 1 този сезон и ще се стреми на добри резултати на европейската сцена. Шахтьор обаче може да изненада всеки съперник и срещата ще бъде оспорвана. Друг френски тим – Ланс, приема Фрайбург тази вечер. Португалският Бенфика пък е домакин на Тулуза, а Йънг Бойс приема Спортинг Лисабон в първия мач между двата тима.

Всички мачове от плейофите:

19:45 ч. Фейенорд – Рома

19:45 ч. Галатасарай – Спарта Прага

19:45 ч. Шахтьор Донецк – Олимпик Марсилия

19:45 ч. Йънг Бойс – Спортинг Лисабон

22:00 ч. Бенфика – Тулуза

22:00 ч. Ланс – Фрайбург

22:00 ч. Милан – Рен

22:00 ч. Брага – Карабах