Байерн с търпение постигна успех над Вердер и Илия Груев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илия Груев-младши поигра близо 15 минути срещу шампионите и лидери в класирането - Байерн

Тимът на Байерн (Мюнхен) записа изключително важна победа в свирепата битка за титлата, след като надви Вердер Бремен с българския национал Илия Груев в състава си с 2:1 в среща от 31-ия кръг на Бундеслигата. По този начин баварците вече са с 65 точки и дръпнаха на 4 пред втория Борусия Дортмунд, който е и с мач по-малко. „Бременските музиканти“ пък са на 12-о място с 35 точки в актива си.

На „Везерщадион“ Байерн имаше шанс да поведе в 21-ата минута, но ударът на Бенжамен Павар, до когото топката стигна след пряк свободен удар, бе спасен от Иржи Павленка.

62-ата минута, когато Джамал Мусиала центрира прецизно в наказателното поле, където Серж Гнабри се вклини между защитата на домакините и прати топката в мрежата за 1:0.

В 73-ата минута Байерн удвои! Нусаир Мазрауи демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Лерой Сане в наказателното поле с дръзко подаване. Там германският национал стреля премерено и прати топката в долния ляв ъгъл.

Последваха по-добри минути за Вердер, за който в игра в 77-ата минута влезе Илия Груев. Феновете на Вердер ликуваха три минути преди края на мача. Никлас Шмид овладя топката след подаване на Милош Велкович и с топовен удар от дистанция препарира Зомер.

До края на мача домакините притиснаха Байерн, но не успяха да стигнат до изравнително попадение и така записаха втора поредна загуба в Бундеслигата.