Барселона с чутовна издънка срещу Кадис на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчетата на Шави Ернандес с два големи удара по самочувствието си в рамките на пет дни

Барселона допусна второ разочарование в рамките на пет дни. След като в четвъртък отпадна на 1/4-финалите в Лига Европа от Айнтрахт, днес отново на “Камп Ноу” допусна шокираща загуба с 0:1 от борещия се за оставане в елита на Испания – Кадис.

Първите 25 минути на мача бяха изцяло за Барса, като Феран Торес изпусна отличен шанс още в 3-та минута, а след това Усман Дембеле и Мемфис Депай също се разминаха с гола.

След почивката Кадис вдигна оборотите, като още в 48-та минута Марк-Андре тер Стеген трябваше да прави страхотно спасяване след удар с глава на Рубен Собрино, но при добавката Лукас Перез беше безпощаден и реализира гола за Кадис.


Дембеле пробва да отговори с шут в 50-та минута, който мина покрай дясната греда. Малко след час игра отново френското крило беше близо до гола, но на два пъти стражът на гостите Ледесма показа невероятни реакции и спаси.

Последваха нови две страхотни намеси на Ледесма. Първо в 79-та минута той отрази удар с глава на Люк Де Йонг, а шест минути по-късно отказа и Ерик Гарсия с отлично спасяване.

Taка каталунците остават на второто място с 60 точки – колкото има и Севиля, но с мач повече. Реал Мадрид пък продължава да е лидер вече с 15 точки пред своя вечен противник и макар да е с мач повече, още в сряда срещу Осасуна може да си гарантира шампионската титла пет кръга преди края.