БФС охлади мераците на Бербатов за извънреден конгрес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Боби Михайлов заяви, че редовният конгрес на БФС ще се състои на 18 март.

Българският футболен съюз официално не уважи искането на Димитър Бербатов и неговия екип за свикването на извънреден конгрес на 21 септември! Това съобщи изпълнителният директор на родната централа Борислав Попов след проведения днес Изпълком.

Причината е, че в подписката на бившия футболист и хората, които гравитират около него, 35 подписа от входираните 191 са нередовни! По този начин остават 156 отбора, които не достигат необходимия минимум от 177 клуба за провеждането на извънреден конгрес.

“Документацията бе прегледана трикратно. Над 900 страници. Бе назначена комисия, която да прегледа цялата документария. Стана ясно, че от 191 футболни клуба, всички редовни членове на БФС, 35 от тях не отговарят на изискванията. Остават 156 клуба, но не е налице необходимия минимум от 177, за да се съберат 1/3 от общия брой на клубовете, който е 531”, заяви Попов.

От родната централа оповестиха датата за редовния конгрес на БФС. Борислав Михайлов обяви, че той ще се състои на 18-и март 2022-а година.