Бойко Борисов ясно посочи виновниците за протестите и напрежението
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Основната вина е на БФС", категоричен бе той.

Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ – Бойко Борисов, даде мнението си относно размириците при протестните действия през миналата седмица на редица фенове от различни клубове срещу ръководството на БФС и управлението на централата.

“Основната вина е на БФС, една седмица разигравали хората – София, Пловдив, Кърджали, пак София и в един момент полицията нямала нито времето, нито плановете да се подготви за едно такова предварително събитие, знаещо се как ще завърши”, заяви Борисов.

“Винаги съм бил “за” истината и след като в обществото има няколко мнения и виновни страни, най-добре е тази анкетна комисия да се създаде.  Гласувах за ген. Атанасов да я оглави, нека да разгледат тези факти и обстоятелства”, обяви бившият премиер.

“Вярна е и другата теза, че ние не сме разследващ орган и тези комисии повече са говорилни, но мисля, че обществото има нужда да разбере повече кой, защо и как разреши на агитки да провеждат мирен процес. Това не може да бъде”, обясни Бойко Борисов.

“Полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, защото надали имат началник, който им казва да се държат по този начин, затова те са със специална подготовка, за да прилагат допустима сила при задържане на лица, а паднал човек не се рита. Това е основен закон дори и в спорта”, коментира още лидерът на ГЕРБ.