Бивш левскар шокира “сините” в “Надежда” в голов спектакъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илия Димитров донесе успеха на Локомотив София и "железничарите" спряха победния рейд на своя съперник в първенството.

Отборът на Локомотив София се наложи с 3:2 над Левски в изключително драматичен и интересен двубой от 10-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадиона в квартал “Надежда”.

Срещата между двата тима бе белязана от редица обрати, но в крайна сметка “железничарите” триумфираха над “сините” с гол на Илия Димитров, който е бивш футболист на Левски.

Освен поражението, гостите получиха още една неприятна новина, която дойде през първото полувреме и бе свързана с принудителното напускане на играта на централния защитник Ноа Сонко Сундберг, който е със съмнения за нелека контузия.

По този начин Локомотив София е с 15 точки, като толкова има и Левски. В следващия кръг „червено-черните” гостуват в Благоевград на Пирин, а “сините” приемат ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“.

Столичните “железничари” поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато стражът на Левски Пламен Андреев не се намеси убедително при изпълнение на корнер и топката стигна до Красимир Милошев, който с премерен удар прати топката във вратата на “сините”.

В 19-ата минута обаче гостите получиха правото да изпълняват пряк свободен удар. С изпълнението се нагърби атакуващият полузащитник Георги Миланов, който с невероятно изпълнение не остави шансове на Александър Любенов.

Съставът на Локомотив София отново поведе в резултата в 52-ата минута, когато Андриан Краев сбърка фатално с изнасянето на топката. Впоследствие коженото кълбо се озова в краката на Красимир Милошев, който шутира от сериозна дистанция и не остави никакви шансове на Пламен Андреев, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

В 72-ата минута точен за Левски бе влезлият от резервната скамейка Уелтън, но попадението на бразилеца не бе зачетено заради положение на засада.

2 минути по-късно обаче “сините” възстановиха равенството на таблото след фамозен изстрел от дистанция на Патрик-Габриел Галчев, който не пожела да се зарадва след гола си, тъй като е юноша на Локомотив София.

В 90-ата минута Димо Бакалов направи добър пробив по крилото и пусна остър пас в наказателното поле на Левски, където Илия Димитров засече на опразнената врата срещу бившия си тим и изненадващо изрази изключително бурно радостта си пред домакинските привърженици.

До края на двубоя “сините” опитаха да стигнат поне до равенството в срещата, но това така и не се случи и по този начин Локомотив София триумфира на “Надежда”.

Локомотив София – Левски 3:2

1:0 Красимир Милошев 8′, 1:1 Георги Миланов 19′, 2:1 Красимир Милошев 52′, 2:2 Патрик-Габриел Галчев 74′, 3:2 Илия Димитров 90′

Снимка: start-photo.bg