Борусия Дортмунд подари точка на Щутгарт и пропусна златен шанс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" изпуснаха два гола аванс с човек повече

Отборите на Щутгарт и Борусия Дортмунд направиха зрелищно равенство 3:3 в мач от 28-ия кръг на Първа Бундеслига. Зрителите на “Мерцедес-Бенц Арена” станаха свидетели на страхотен мач, а гостите може да съжаляват, че не спечелиха.

Борусия имаше два гола аванс и бе с човек повече на терена, а освен това поведе и в добавеното време, но въпреки това не спечели. Така тимът на Еден Терзич пропусна шанс да се изравни по точки на върха с Байерн, който направи реми 1:1 срещу Хофенхайм.

Първото полувреме се разви по страхотен начин за Борусия Дортмунд. Себастиан Алер и Дони Мален се разписаха съответно в 26-ата и 33-ата минути, а Константинос Мавропанос от домакините бе изгонен в 39-ата минута за втори жълт оартн.

Щутгарт обаче се прероди след почивката. В 78-ата минута Танги Кулибали намали резултата на 1:2. В 84-ата минута Йоша Ваньоман отбеляза за 2:2 и шокира съперника.

В 93-ата минута Джовани Рейна отново постави Дортмунд на победния път, но четири минути след това конгоанският нападател Силас вкара за крайното 3:3 и донесе важна точка на Щутгарт.

След този резултат домакините са 16-ти в класирането на Бундеслигта с 24 пункта, докато Борусия Дортмунд е втори с 57 точки.