Емери сподели, че би искал да се завърне в Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той смята, че е готов да поеме Реал, Атлетико или Барселона

Унай Емери, сподели, че би искал отново да ръководи клуб в родината си. Той сподели още, че се чувства готов да работи в някой от топ отборите на Иберийския полуостров.

„Всички трябва да търсим конкурентни предизвикателства. Имах късмета да бъда в три клуба от най-високо ниво в Испания като Валенсия, Севиля и Виляреал. Следващата ми стъпка ще бъде да работя за Атлетико Мадрид, Реал Мадрид или Барселона. Много е трудно да се преодолее тази бариера”, коментира мениджърът на Астън Вила, цитиран от вестник “АС”.

Към момента обаче Емери остава в Бирмингам, като изтъкна, че работата във Вила му харесва, защото благодарение на нея е направил голяма и важна крачка в израстването си.

“Премиър лийг ми позволява да продължавам да се развивам. Разбира се, Севиля, Виляреал или Валенсия също ми дават това, но тук срещнах нови предизвикателства. Не забравяйте, че Премиър лийг е дом на най-добрите инвеститори, треньори и играчи в света“, каза още испанският специалист.

Емери пое Астън Вила през ноември 2022 г. и съумя да направи от отбора си добре смазана машина. В момента отборът от Бирмингам се намира на шестата позиция в Премиър лийг и след 33 изиграни срещи е в борбата за евроквотите, като в последните си 10 срещи не познава вкуса на загубата.