Феновете на Барса скочиха срещу Куман заради Рики Пуч
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В последните няколко часа феновете на Барселона наводниха социалните мрежи, за да изразят бурно недоволството си от решението на старши треньора Роналд Куман да не разчита през новия сезон на всеобщия любимец на “Камп Ноу” Рики Пуч.

По-рано днес нидерландецът обяви групата си за мача с Елче, който ще излъчи носителя на трофея “Жоан Гампер”, в която освен Пуч не попаднаха и напускащите Луис Суарес и Артур Видал.

Часове след обявяването на състава някои от най-престижните испански медии пък съобщиха, че Куман вече е разговарял с играча, за да го уведоми, че не попада в плановете му за новия сезон.

Отношението към Пуч отприщи гневна вълна, а привържениците на каталунците дори създадоха хаштаг #RiquiNoSeToca, с който обединиха хиляди мнения срещу решението на Куман.

“Безумие е това, което този борд направи с клуба,” пише един от феновете. “Не може да позволим това да продължава. Бартомеу започна мандата си с продажбата на Тиаго на Байерн и ще приключи с низвергването на един от най-големите таланти от “Ла Масия” (б. р. – школата на Барса) в последните години. Позор!”

“Феновете на Евертън ни предупредиха, феновете на Валенсия ни предупредиха. Все още се опитваме да ти дадем шанс. Как е възможно да накараш цялата фенска база на Барса да те намрази с цялото си сърце, още преди да си бил начело в официален мач?,” пише друг привърженик на каталунците.

Не всички, разбира се, разкритикуваха нидерландския специалист. Някои напомниха, че Куман е героят от “Уембли” (б. р. – екс-бранителят реализира победния гол във финала на Шампионската лига през 1992 година) и заслужава по-голямо доверие за това, което се опитва да направи.