Гол на Санчес в последната минута донесе Суперкупата на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чилиецът се превърна в герой за "нерадзурите".

Италианският шампион Интер триумфира със Суперкупата на страната, след като постигна изключително драматична победа над Ювентус с 2:1 в битката за ценния трофей.

В герой за „нерадзурите“ на “Джузепе Меаца” се превърна Алексис Санчес, който вкара победния гол в 121-ата минута от продълженията на двубоя.

Ювентус излезе напред в резултата в 25-ата минута, когато Уестън Маккени засече с глава центриране от фланга на Алваро Мората.

“Нерадзурите” отвърнаха на предизвикателството 10 минути по-късно. Тогава те получиха правото да изпълняват 11-метров наказателен удар за нарушение на Матия Де Шилио над Един Джеко. С изпълнението се нагърби Лаутаро Мартинес, който бе точен и върна равенството на таблото.

До края на редовното време двата тима не си отбелязаха нови попадения и така мачът влезе в продължения. В 121-ата минута от тях Алексис Санчес се възползва от грешка в отбраната на Ювентус и с неспасяем удар прати привържениците на Интер в екстаз.

“Нерадзурите” печелят трофея за пръв път от 2010-та година насам, като това е 6-а Суперкупа на Италия за хората на Симоне Индзаги.