Гонзо даде слаба оценка на Ясен Петров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Националният тим не може да си позволи да играе както срещу Грузия и Македония," заяви Иванов

Техническият директор на БФС Георги Иванов заяви, че националният отбор на България не е показал никакво развитие по време на периода, в който начело на състава беше Ясен Петров.

Бившият нападател смята, че в момента най-важно за играчите е да бъде осигурено спокойствие.

„Атмосферата в националния отбор е добра, когато побеждаваш,” заяви Иванов пред Дарик радио. “Когато губиш, е нормално да има минорно настроение.

“Ние отваряме нова страница в развитието на националния отбор. Срещу Грузия и Северна Македония националният отбор ми показа, че нямаме развитие през тези година и половина при Ясен Петров.

“Затова, след като се направи промяната, сложихме чужденец, от който искаме отборът да играе по по-добър начин и да е равностоен на отборите по-високо ниво от нашето. Първото нещо е да направим така, че тези футболисти да радват България с начина си на игра, не е задължително да побеждаваш.

“Има загуби и загуби. Когато се раздадеш, даваш всичко от себе си и загубиш, тогава можеш да стиснеш на противника ръката и да го поздравиш, че е бил по-добър. Не приемам мачовете, които изиграхме срещу Грузия и Македония в Разград. Националният отбор не може да си позволява да играе повече така.

„Младен Кръстаич постоянно разговаря с играчите, обяснява им се, дава им нови тактически задачи, ще промени някои неща в самата игра, в самата постройка. Най-важното е да дадем на тези млади футболисти и треньорското ръководство спокойствие.

“Да им дадем атмосфера, в която да могат по най-добрия начин да разгърнат качествата си. Смятам, че в националния отбор има футболисти, на които резултатите от последните години не отговорят на качествата им.“