Гвардиол иска във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Желанието му е да продължи кариерата си във Висшата лига и по-точно в Челси.

Хърватският защитник Йошко Гвардиол даде обширно интервю за “The Times”, в което отговори на любопитни въпроси. Той изрази своето желание да заиграе във Висшата лига.

„Трансферът ми в Англия се провали два пъти, първо от Динамо в Лийдс, а след това миналото лято от Лайпциг в Челси, но на третия път ще успея. Да, искам да играя във Висшата лига“, каза Гвардиол и с тези си думи вероятно ще натъжи феновете на Реал.

Той сподели за летният трансферен прозорец и проваленото му преминаване в Челси.

„Бях много объркан. Месец преди началото на трансферния прозорец бях на интервю със спортния директор. Каза ми: „Йошко, няма да те продаваме, трябваш ни“. Това беше добре за мен, нямах нищо против да остана в Лайпциг. Два дни преди края на трансферния прозорец обаче моят агент ми се обади и каза, че Челси е изпратил оферта за мен.”

„Разбира се, това ме прави много щастлив, но Лайпциг отговори, че няма да ме продаде. Не бях доволен, защото исках да отида в един от най-големите клубове и не бях доволен от подобно решение на Лайпциг, но трябваше да остана“, допълни хърватина.

Гвардиол каза няколко думи и за своя съотборник Кристофър Нкунку, който от следващия сезон ще премине на “Стамфорд Бридж”.

„Никога не съм виждал играч като Кристофър Нкунку, той е невероятен. Винаги, когато говоря за него, казвам: където и да отиде, аз искам да отида с него“, а мнозина вече са на мнение, че разкри къде иска да продължи своята кариера през следващия сезон.

Без значение къде ще бъде трансфериран бранителят, Динамо Загреб ще получи значителен дял от трансфера. Именно настоящият шампион на Хърватия има право на 20% от приходите на Лайпциг при следващ трансфер на Гвардиол (през 2020 година Динамо го продаде на Лайпциг за 18,8 милиона евро).

В сряда Гвардиол и РБ Лайпциг ще се изправят срещу отбор от Висшата лига, защото германците посрещат Манчестър Сити в мач от осминафиналите на Шампионската лига.