Inbet фаворизира Нидерландия срещу Сенегал на Световното първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" ще се стремят да започнат с победа в Катар

Днес от 18:00 ч. националните селекции на Сенегал и Нидерландия се изправят една срещу друга в мач от група А на Мондиал 2022. Вчера в тази група Еквадор спечели с 2:0 срещу домакина Катар, така че вече има изявен лидер. Нидерландия ще се опита да окупира първото място с победа срещу сенегалския тим в Доха. “Лалетата” са фаворити за победата според българския букмейкър Inbet с 1.74 коеф. за победата. Равенството в срещата е оценео на 3.81, а победа за Сенегал – 5.95. Носителят на Купата на Африка обаче претърпя сериозен удар преди турнира и ще бъде без голямата си звезда Садио Мане.

Мане получи контузия в двубой на Байерн от Буднеслигата малко преди старта на световните финали. Бившият нападател на Ливърпул няма да може да вземе участие в нито един двубой на своята страна. Мане е най-резултатният играч на Сенегал, като сега ще трябва да бъде замесетен от Булайе Диа и Исмаила Сар. Сенегал имаше добра година и точно Мане бе в основата на успехите им – той вкара решителната дузпа при победите над Египет – първо на финала на Купата на Африка, а след това и в плейофа за класиране на Мондиала.

Липсата на звездата на Сенегал е чудесна новина за Нидерландия. Първо, “лалетата” имат по-класни играчи в редиците си, а сега и техният съперник ще бъде отслабен. Нидерландия влиза в двубоя в чудесна форма с четири победи в изминалите пет двубоя. Тимът надигра последователно Уелс, Полша и Белгия в предходните си три срещи. Очакванията на Inbet са Нидерландия да спечели срещу Сенегал и ще видим дали ще се оправдаят.