Интер с геройски обрат над Емполи и отново е на върха в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" губеха с 0:2, но се добраха до трите точки в Милано

Интер успя да направи невероятен обрат от 0:2 срещу Емполи, за да спечели с 4:2 домакинството си от 36-ия кръг на Серия А. “Нерадзурите” направиха шокиращо начало, но успяха да вземат своето от срещата на “Меаца”.

Срещата започна шокиращо за домакините и още в 5-та минута юношата им Пинамонти, който е под наем в Емполи откри резултата.


Само шест по-късноЕмполи вкара и втори гол, но ВАР показа, че е имало засада в нападението.

В 23-та минута главният съдия посочи дузпа в полза на Интер, но след проверка на ВАР отмени правилно решението си.

Така се стигна до 28-та минута, когато Кристиян Аслани се възползва от много неубедителна игра във въздуха на Де Фрай, преодоля Ханданович и прати топката в мрежата на “нерадзурите” за 0:2.


Пет минути преди почивката започна обратът за Интер, след като Симоне Романьоли отклони топката в собствената си мрежа след центриране на Ди Марко.


Точно преди почивката пък Лаутаро Мартинез успя да стреля точно след остро върната топка от Перишич и матира Викарио за 2:2.


След почивката домакините продължиха с натиска си, а защитата в бяло някак си успяваше да се справи, но до 64-та минута. Тогава удар на Барела беше отклонена точно на пътя на Лаутаро, който от воле матира за трети път вратата на Емполи.


В самия край Джеко имаше отличен шанс да вкара четвърти гол, но нацели гредата. Четвъртият гол обаче дойде в последните секунди, когато Джеко върна остро успоредно на гол линията и Алексис Санчес вкара на празна врата. Така Интер отново излезе на върха в Серия А с точка преднина пред Милан, който в неделя играе срещу Хелас Верона на “Бентегоди”.