Клоп смята, че има много алтернативи за поста на Ван Дайк
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският специалист вярва, че всеки измежду Хендерсън, Милнър, Вайналдум и Робъртсън би могъл да играе и като централен бранител

Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп заяви, че разполага с достатъчно играчи, които биха могли да играят успешно като централни бранители.

Червените изпаднаха в изключително неприятна ситуация след контузиите на Върджил ван Дайк и Жоел Матип и се наложи Фабиньо да заема позицията в сърцето на защитата.

Малшансът обаче продължи да спохожда Ливърпул и бразилецът също получи травма в мача с датския Мидтиланд и това ще наложи нови рокади в дефанзивния вал.

Клоп обаче изрази мнение, че в създалата се ситуация той може да разчита както на младоците Нат Филипс и Рис Филипс, така и утвърдените Джордан Хендерсън, Джини Вайналдум, Джеймс Милнър и Анди Робъртсън.

“Познавам Нат (Филипс) достатъчно дълго и съм истински щастлив с неговото развитие,” коментира Клоп преди дуела с Уест Хям в Премиър Лийг. “Той направи големи, много големи стъпки и е изключителен характер.

“Много клубове имаха интерес към него, но в крайна сметка, може би заради кризата с коронавируса, никой не може намери исканите пари. Ако трябва да съм честен, ние очаквахме, че той ще напусне.

“Благодаря на Господ, че това все пак не се случи. Но именно заради тези очаквания той не беше включен в състава за Шампионската лига. Това е единствената причина!

“Аз обаче мога да го използвам в Премиър Лийг и сега трябва да взема решение. Разбира се, ние имаме и други опции като Хендо (Хендерсън) или Джини (Вайналдум) или Джеймс (Милнър)… Робо (Робъртсън) също може да играе като централен защитник…”

Клоп напомни, че преди време клубът е използвал успешно Хавиер Масчерано на тази позиция, изразявайки убеденост, че всеки от изброените би могъл да се справи с не по-лошо от аржентинеца.

В същото време Клоп се присъедини към апела на босовете на Манчестър Сити и Челси отново да бъдат позволени пет смени по време на мачовете във Висшата лига.

Пеп Гуардиола и Франк Лампард вече се обявиха в полза на мярката, а германският специалист също поиска въвеждането и, изразявайки разочарование от 42-процентното покачване на броя на мускулните травми през този сезон.

“Трябва да имаме право на пет смени, а не на три“, коментира Клоп цитиран от Guardian. “На всички е ясно какъв тежък график имат водещите отбори в Англия. Пет промени биха помогнали в ситуацията. Трябва да се помисли отново за това.”