Клоп е категоричен, че Ман Сити е в борбата за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е важно ние да сме сред претендентите", сподели германският треньор.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели впечатленията си след победата с 2:0 над Шефилд Юнайтед.

Германецът говори и за битката за титлата, като обяви, че в никакъв случай отборът на Манчестър Сити не бива да бъде отписван от първото място.

“Дано битката за титлата не се реши в последния момент, особено ако ние спечелим. Ще видим какво ще стане. Ако някой отписва Манчестър Сити от борбата, това ще е най-голямата смешка в историята на футбола. Въобще няма смисъл”, каза Пеп.

“Арсенал очевидно е претендент, те имаха подобен мач с Лутън, както ние с Фулъм преди няколко дни. Победата бе много приятна. Но след това идва нов мач, който отново започва от 0:0, не от 4:3. Когато си вкарал късен гол, той не се брои за следващия мач”, коментира той.

“Астън Вила се представя невероятно, а Манчестър Юнайтед също е в борбата. Те, може би, не играят така, както някой би искал – медиите или не знам кой – има аргументи за това. Но въпреки това те печелят точки като луди! Така че остават наблизо. Челси, не съм сигурен, че те могат да се намесят в битката за челото. Но ние трябва да играем с тях без значение къде са в класирането, те си остават много силен опонент. Цялото първенство е много силно. Трябва да имаш и малко късмет, особено с контузиите, така че ще видим какво ще стане”, продължи германецът.

“В последните години най-често имаше два отбора, които се бореха за титлата. Така че сега, може би ще е по-оспорвано. Честно казано, това не ме вълнува особено. За мен е важно ние да сме сред претендентите. Но всичко е много трудно и напрегнато, предстоят ни още много мачове. Питайте ме за тези неща отново през април”, завърши Клоп.