Куман повика кошмара на Лудогорец за мачовете с Франция и Гибралтар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Впечатление прави повиквателната за кошмарът на Лудогорец от срещата им с Андерлехт - Барт Фербрюген

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман включи петима дебютанти в състава си за идните квалификационни двубои за Евро 2024. Звездата Джорджинио Вайналдум ще се завърне в състава на “лалетата”, а Райън Гравенберг дори не получи повиквателна за мачовете в края на март срещу Франция и Гибралтар, които ще бъдат повторен дебют за Куман.

Нидерландският мениджър отново бе призован под знамената, за да поеме отбора на “оранжевите”, след като в периода 2018-2020 бе селекционер на тима, заменяйки Луис ван Гаал, а сега ротацията е в обратна посока. По време на престоя на Ван Гаал, Брайън Броуби(Аякс) и Свен Ботман(Нюкасъл), изобщо не получаваха игрови минути.

Този месец се очаква да дебютират трима от новите състезатели- Барт Фербрюген(Андерлехт), Матс Бийфер(Фейенорд) и Лутшарел Геертруида(Фейенорд). Вратарите Яспер Силесен и Марк Флекен ще се завърнат в състава на Нидерландия, за сметка на Вайналдум, който продължава да се възстановява от контузия, получена през август.

За сблъсъците с Франция и Гибралтар ще бъдат включени играчи като Нейтън Аке, Върджил ван Дайк, Матайс де Лихт, Коди Гакпо, Ваут Вегхорст и Мемфис Депай.