Лудогорец отново се отдалечи от ЦСКА след победа у дома (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" спечелиха с 3:1 домакинството на Славия

Лудогорец записа победа с 3:1 над гостуващия Славия в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига, като отново увеличи на 4 точки преднината си на ЦСКА. „Орлите“ са на върха в класирането с 51 точки, а „армейците“ заемат второто място с 47 т. Славия остава на седмото място с 29 точки.

Шампионите поведоха в резултата в 17-ата минута, когато Текпетей изведе Сотириу с отлично подаване, той финтира бранител и прати в близкия на вратаря ъгъл за 1:0.

В 29-ата Десподов направи прецизно центриране от корнер, при което Мануел Шоу отклони с глава във вратата на гостите за 2:0.

Преднината от два гола за „орлите“ се запази до 52-ата, когато Радослав Кирилов проби отдясно, справи се с трима футболисти на домакините, след което завърши нападението с техничен удар, преодолявайки Падт, така Славия намали пасива си.

При атака на разградчани в 65-ата вратарят на гостите Светослав Вуцов парира силен удар на Десподов, но нямаше как да се намеси при добавката на Сотириу, който вкара втория си гол в мача.

Шест минути преди края на редовното време Кирил Десподов вкара четвърто попадение за родния първенец, което обаче бе отменено заради засада.

До последния съдийски сигнал не паднаха нови попадения и Лудогорец записа поредния си успех на своя „Хювефарма Арена“.