Монтана победи Етър и го прати на дъното в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първи успех за Монтана в първенството от 19 февруари насам

Монтана записа успех с 1:0 срещу Етър на стадион “Огоста” в среща от втория плейофен кръг в битката за оцеляване в efbet Лига. Единственото попадение в мача бе дело на Росен Кръстев в средата на второто полувреме.

С този успех тимът на Монтана се отлепи от дъното на класирането и прати там отбора на Етър. Монтанчани събраха 24 точки в актива си в efbet Лига класиране, колкото има и 12-ият Славия, но “белите” са с мач по-малко. Воденият от Александър Томаш отбор пък остана с 22 точки на последното 14-то място.

В 13-ата минута бе първият по-добър шанс за гол в мача. Божидар Кацаров от гостите стреля с глава след изпълнение на корнер, но ударът му бе неточен. В 28-ата минута Монтана отговори с шут на Николай Минков и вратарят на гостите направи първото си спасяване в мача. Секунди след това възпитаниците на Атанас Атанасов имаха друг шанс за попадение като удар на Стефан Каменов премина покрай вратата.

В добавеното време на първата част гостите от Велико Търново имаха добър шанс гол. Кольо Станев се озова на отлична позиция и отправи мощен удар, но над вратата.

Второто полувреме започна с опасна ситуация пред вратата на Монтана. В 47-ата минута Алдаир отправи мощен удар по диагонала встрани от вратата на Благой Макенджиев.

В 64-ата минута домакините поведоха в резултата. Росен Кръстев, който се появи на терена секунди преди това, се възползва от отлично центриране от корнер на Владимир Айтов и от близка дистанция прати топката в мрежата на Христо Иванов – 1:0. Това бе и първото попадение на Кръстев за Монтана.

В 73-ата минута Божидар Кацаров стреля от воле, но много неточно. Няколко минути след това звездата на гостите Преслав Боруков се озова на отлична позиция в наказателното поле на съперника и пропусна много добър шанс за изравнително попадение.

До края на двубоя тимът на Етър така и не успя да изравни, с което записа втора поредна загуба в първенството.