Mamma mia! Италия отнесе с класика и Швейцария в Рим (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Скуадра адзура" вече си гарантира мястото в елиминациите на Евро 2020

Лидерът в група А на Евро 2020 Италия победи с 3:0 Швейцария във втория си мач от турнира и си гарантира място на 1/8-финалите. Това е втори пореден успех за “Скуадра адзура” с класика, след като преди малко повече от седмица надви Турция със същия резултат.

Още в 10-та минута Спинацола се включи бързо отляво и намери перфектно Имобиле на около 9 метра пред вратата, но Чиро не успя да насочи добре топката.

Осем по-късно Италия поведе. След корнер Джорджо Киелини не успя да стреля с глава, но топката падна в краката му, а там от няколко метра капитанът на “Адзурите” нямаше как да сбърка за 1:0! ВАР обаче се намеси за пореден път в турнира, след като видеоповторенията показаха игра с ръка на защитника и попадението беше отменено.
Mamma mia! Италия отнесе с класика и Швейцария в Рим (ВИДЕО) 1
В 24-та минута Италия понесе много сериозен удар, след като капитанът Джорджо Киелини свали лентата си и показа, че няма как да продължи. на негово място влезе Франческо Ачерби.

Само две минути по-късно дуото от Сасуоло Локатели-Берарди изградиха сами гол за Италия. Първо халфът намери Бербарди с перфектен пас на крилото, той навлезе на скорост в наказателното поле и пусна към Локатели, който навлезе от втора линия и той от един метър нямаше как да сбърка!

В 42-та минута Инсине изведе с остър пас зад защитата Имобиле и нападателят на Лацио пробва да стреля от почти нулев ъгъл и логично топката не попадна в мрежата на Сомер.

Само шест минути след почивката Италия удари за втори път. Мануел Локатели отново “взриви” Олимпико, след като получи топката на дъгата на наказателното поле и с мощен изстрел остави Сомер на едно място, оплитайки кълбото в долния му десен ъгъл!

Четвърт час преди края влезлият от пейката Федрико Киеза разви бърза контраатака и изведе Имобиле. Нападателят опита изстрел в далечния ъгъл на Сомер, но без успех.

В 88-та минута Чиро Имобиле за втори пореден мач вкара гол и то за калсическия аванс с 3:0. Нападателят на Лацио стреля извън наказателното поле и с помощта на лявата греда реализира!

Така Италия събра 6 точки на върха в групата си и остави Уелс с 4 зад себе си. Швейцария е с 1 точка, а последни са Турция без спечелен пункт.

Стартови състави:

Италия: Донарума, Киелини, Бонучи, Спинацола, Ди Лоренцо, Локатели, Жоржиньо, Барела, Инсине, Берарди, Имобиле

Швейцария: Сомер, Мбабу, Елведи, Аканджи, Емболо, Фройлер, Сеферович, Жака, Родригез, Шаар, Шакири