Италия разби Северна Македония и е близо до участие на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианците ще имат "финал" срещу Украйна в последния кръг от квалификациите

Италия записа категоричен успех с 5:2 над Северна Македония на “Стадио Олимпико” в среща от група С на квалификациите за Евро 2024. Скуадрата запази добри шансове за класиране на финалите в Германия следващото лято, след като с този успех се изравни по точки с втория Украйна.

В последния кръг Адзурите се изправят срещу Украйна на неутрален терен в Леверкузен. Победителят от този двубой ще намери място на финалите в Германия през 2024 г., като и равенството устройва италианския отбор.

Италия изигра страхотно първо полувреме на “Стадио Олимпико” и сгази своя съперник. Скуадрата се прибра на почивка с три гола аванс, благодарение на попаденията на Федерико Киеза на два пъти и Матео Дармиан. Офанзивните играчи Берарди и Распадори се представиха силно, отчитайки се с по една асистенция.

Италианският отбор сякаш подцени противника след почивката. Тимът на Северна Македония върна две попадения чрез Яни Атанасов. Халфът на полския Краковия блесна в Рим.

В 81-вата минута Джакомо Распадори върна спокойството в лагера на Адзурите. Футболистът на Наполи се разписа за 4:2 след асистенция на Никло Барела.

В добавеното време Италия вкара и пети гол. Димарко намери Ел Шаарауи в наказателното поле и футболистът на Рома вкара за 5:2.

На 20 ноември Италия излиза срещу Украйна на стадион “БайАрена”, като преди срещата двата тима имат равен брой точки по 13.