Над 100 хиляди души празнуваха 16-та титла на Фейенорд в Ередивизи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хиляди пеещи и танцуващи привърженици напълниха улиците пред кметството на града, още часове преди отборът да се покаже на балкона на сградата на кметството.

Над 100 хиляди запалянковци на Фейенорд се събраха на площада в Ротердам, за да отпразнуват шампионската титла в Нидерландия, която е 16-а в историята на клуба, но едва четвърта за последните три десетилетия. Хиляди пеещи и танцуващи привърженици напълниха улиците пред кметството на града, още часове преди отборът да се покаже на балкона на административната сграда.

“Тук съм от 5:30 сутринта, но това няма значение. Фейенорд е шампион!”, сподели развълнувано фен пред локалната телевизия “RTV Rijnmond”.

Фейенорд спечели първата си титла в Ередивизи за първи път от 2017 година след успеха над Гоу Ахед Ийгълс с 3:0. Улиците около кметството в Ротердам бяха затворени часове преди церемонията, за да бъде избегнато скупчване на много хора, забраниха алкохолните напитки, а полицията претърсваше феновете за пиротехнически изделия.

Кметът на града Ахмед Абуталеб заяви, че празненствата в неделя вечерта са минали без големи инциденти, въпреки че повече от 100 души бяха арестувани за вандализъм, пиянство и сблъсъци с полицията.