Нагелсман култов: Не искам да съм треньор до 70-годишна възраст
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Разликата с другите клубове е, че в Байерн само победата не е достатъчна", призна специалистът.

Наставникът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман сподели, че желанието му е да остави някакъв отпечатък в клуба, а не да напусне “баварците” след една година.

Младият треньор допълни, че играта на немския гранд трябва да е привлекателна, а победите да идват със стил.

„Къде се виждам в бъдеще? Надявам се все още в Байерн. Не искам да съм треньор до 70-годишна възраст. Но след пет години имам планове да правя това. В идеалния случай в Байерн”, заяви Нагелсман пред “Sports Illustrated”

„Като треньор се стремя към съвършенство, рядко съм доволен. Това е и движещата сила в Байерн, клуб който спечели много в миналото, а сега иска да продължава да става все по-добър. Разбира се, надявам се да оформя една ера в клуба, отколкото да напусна след година. Разликата с другите клубове е, че в Байерн само победата не е достатъчна. Това е нещо, с което трябва да свикнете – че играта на отбора трябва да е привлекателна и да печелите със стил”.

„Трябва да водя повече разговори с отделните играчи, сега може ги го правя по-малко. По принцип съм много отворен и комуникативен човек, който поддържа добри отношения с играчите и е лесно достъпен. Не съм човек, който е потаен и няма никакви отношения с футболистите извън терена. Най-важна е съпричастността, да можеш да се справяш с хората и да говориш добре пред група. В допълнение са нужни и някои други умения в такъв голям клуб. В клуба има големи характери на високи позиции и трябва да сте в добри отношения с тях”, завърши треньорът на “баварците”.